Во рамките на информативниот дел на редaкцијата на Дубаи Портал, а кој се однесува на претстојните локални избори, односно предвидените разговори со кандидатите за градоначалници на Општина Струга, овој пат Ви го пренесуваме нашето интервју со г-динот Рамиз Мерко, кандидат на партијата Демократска Унија за Интеграција (ДУИ).

Во текот на нашиот разговор, г-динот Мерко се осврна на причината заради која се враќа како кандидат за градоначалник на Општина Струга, исто така се осврна и на состојбата на околните населби на Општина Струга, односно проблемите со кои се соочуваат истите, како и нивните жители, се осврна на план програмата, преку која ќе преминат кон решавање на проблемите, како и реализација на нови и идејни проекти за кои сметаа дека им се потребни на жителите на Општина Струга, притоа напоменувајќи дека истата програма е отворена и за нови предлози за нови проекти кои граѓаните сметаа дека треба да ги имаат за нормално одвивање на животот во нивната средина.

Во ова пригода би сакале да му се заблодариме и на г-днот Мерко што одговори на нашата покана за средба, односно учество во нашиот информативен дел, предвиден преку интервју и разговор со кандидатите за градоначалници на Општина Струга.

При тоа би сакале да напоменеме дека покани за учество во нашиов информативен дел  (интервјуа) доставени се и до сите кандидати за градоначалници на општина Струга.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име