spanija

ШПАНИЈА: Демонстрации против независноста на Каталонија

“Нека се слушне нашиот глас“, се наведува во соопштенито на СЦЦ објавено на социјалната мрежа Твитер.

Потпретседателот на СЦЦ Алекс Рамос истакнал дека денешниот митинг можеби ќе биде најголем протест досега што е одржан во знак на подршка и зачувување на единството на Шпанија.

Меѓу соговорниците на крајот од маршот се наоѓаат лауреатот на Нобелова награда за литература Марио Варгас Лоса и поранешниот претседател на Европскиот парламент Хозе Борел.

Според последните резултати од гласањето, 90% од 2,3 милиони гласачи ја подржаа независноста на Каталонија, излезеноста била 43%.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × = 56

%d bloggers like this: