1

(Фото) Емине Ердоган во Белград отвори дом за сирачиња

Емине Ердоган, сопруга на претседателот на Република Турција, Реџеп Тајип Ердоган, денес го отвори реконстуираниот дом за сирачиња “ Драгутин Филиповиќ Јуса“ на Врачара во Белград.

Емине Ердоган во таа прилика го посетила обновениот Дом, а во таа пригода сирачињата извеле пригоден краток програм за присутните.

Во Домот за сираци “ Драгутин Филиповиќ Јуса“ сместени се деца без родители и деца на кои им е потребна подршка, на возраст од три и 15 години. Обновениот дом го финансирала Турската агенција за координација и соработка (ТИКА).

Емине Ердоган предстојува во Белград со составот на делегацијата на Република Турција.

1 2 3 4

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × three =

%d bloggers like this: