pozar kalifiornija

(Видео) Калифорнија во Пламен: Најмалку 21 особа загинаа, повеќе од 380 исчезнати

Се претпоставува дека 20.000 граѓани од неколку окризи евакуирани се од своите домови.

Целиот град Калистога од 5.000 жители целосно е авакуиран, а повеќе од 3.500 објекти изгореле до темел. Повеќе од 90.000 објекти се во опасност, а Вашингтон дозволи прогласување на природна катастрофа, со што е овозможено користење на федерална помош.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × six =

%d bloggers like this: