центархумансаудија

(WAM) Саудискиот центар за помош “Крал Салман“ обезбеди 710 милиони долари помош за Јемен

Центарот за крал Салман на Саудиска Арабија обезбедува 710 милиони долари помош за Јемен

РИЈАД, 12 октомври 2017 година (WAM) – Центарот за помош и хуманитарна помош на кралот Салман во Јемен досега ги завршил 161 проект вреден 710.534.133 американски долари, обезбедувајќи услуги за помош на голем број јеменски гувернати во разни области, вклучивајќи и засолништа, санитарни услови, вода и земјоделство.

Според Саудиска прес агенција, Центарот исто така работи во координација со 85 меѓународни и локални партнери за проекти за жени и деца и за поддршка на Јеменските бегалци во Џибути и Сомалија.

Центарот спроведе шеесет проекти за безбедноста на храната, засолништето и управувањето со бегалските кампови. Исто така, се предвидени 18 проекти за едукација и опоравување, како и десет проекти кои се фокусираа на итна комуникација, логистика и хуманитарна координација, додаде СПА.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − five =

%d bloggers like this: