австријагласање

Маж се обидел да запали избирачко место во Австрија

Медиумите пренесуваат дека 77 годишниот пензионер истурил бензин пред избирачкото место, меѓутоа случајните минувачи ја спречиле неговата намера да го запали избирачкото место. Наводно мажот му се заканувал на претседателот на изборната комисија.Од полицијата потврдуваат дека пензионерот е лишен од слобода и дека е повикан лекар со што би се установила неговата психичка состојба.

Во соопштението на полицијата стои дека неговиот мотив било незадоволството од политичката ситуација во Австрија.

Извор:Klix
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − two =

%d bloggers like this: