британија

Велика Британија воведува доживотна казна за возачи кои ќе предизвикаат нечија смрт

Истата казна ќе вреди и за предизвикување на смрт со возење под влијание на алкохол или дрога, а ќе бидат формирани и нови прекршоци за предизвикување на повреди заради невнимателно возење. Британските медиуми потврдуваат дека во овој случај максималната казна сеуште не е одредена.

Министерот за правда на Велика Британија Доминик Рааб изјавил дека на основа сериозноста на најлошите случаеви, страдањата на семејствата на жртвите и максималните казни за залосторствата како што е убиството, имаат намера да воведат доживотна казна затвор за оние кои уништуваат животи возејќи опасно, пијани или пак дрогирани.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ four = 10

%d bloggers like this: