turcija

ТУРЦИЈА: Во бомбашки напад 12 ранети

Дванаесет особи се ранети во бомбашки напад на полициско возило во турција во јужната покраина Мерсин, соопшти турското радио НТВ.

Моментално никој не ја презел одговорноста.

Мерсин е пристанишен град во јужна Турција  на медитеранскиот брег. Покраина, која лежи по должината на границата на Сирија и Турција, има една од највисоките популации на Сиријци во Турција.

Турција доживеа низа на неодамнешни терористички напади вклучувајќчи и во внатрешноста на Истамбул.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 × nine =

%d bloggers like this: