авганистан

АВГАНИСТАН: Во напад на џамија убиени 30 верници

Нападите во Авганистан во изминатите години ги извршувале бројни терористички организации, меѓу кои и т.н. Исламска држава.

Представник, чие име не е објавено, изјавил дека нападот се случил во текот на молитва во џамијата на имамот Заман во западниот дел на Кабул.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ nine = 11

%d bloggers like this: