33875283737680

(Фото) Црвената полумесечина на Емиратите дистрибуира нови 5000 пакети помош за Јемен

ШАБВА, Јемен, 1 ноември, 2017 година (ВАМ) – Црвената полумесечина на Емирати, ЕРЦ, денеска започна операција за дистрибуирање на 5.000 пакети на храна за ранливите и загрозени семејства во округот Мерхах Ас Суфла во провинцијата Шабва во Јемен.
33875283737680
Мохамед Саиф Ал Мухаири, раководител на тимот за ЕРЦ во Шабва, изјавил дека илјадници семејства ќе имаат корист од помошта, додавајќи дека ЕРЦ има за цел да го подобри животот на локалното население, обезбедувајќи ги нивните непосредни потреби, вклучувајќи ги и хуманитарните, олеснителните и развојните активности од делот на помошта.
Тој, исто така, ја истакнал и желбата на ЕРЦ да ги поддржи виталните проекти во провинцијата, што ќе има позитивно влијание врз службите во заедницата, вклучувајќи ги и здравствените и образовните проекти.
Жителите на округот ја изразија својата благодарност до раководството на ОАЕ и на луѓето за нивниот хуманитарен гест, кој ќе ги олесни страдањата на семејствата кои имаат потреба, поради тешките животни услови со кои се соочува земјата како резултат на државниот удар од милициите на Хутите.
 24698870711370 41190450123953
23291992892050
WAM / Есраа Исмаил / Нур СалманLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 1 = five

%d bloggers like this: