1

Мохамед бин Рашид го прославува Денот на знамето на Унијата

Дубаи, 2 ноември 2017 година (wam) – Потпретседателот, премиер и владетел на Дубаи, Неговото Височество Шеик Мохамед бин Рашид Ал Мактум, рече дека знамето на Обединетите Арапски Емирати секогаш ќе биде симбол на единството на ОАЕ и извор на гордост за своите граѓани. Знамето постојано ќе ги инспирира луѓето од ОАЕ да продолжат на патувањето за развој и напредок инициран од основачите на татковците предводени од починатиот шеик Заид бин Султан Ал Нахјан.
48122452781699
“Знамето на Обединетите Арапски Емирати е скапоцено национално богатство кое треба да го зачуваме преку напорна работа и вредни напори, за да може ОАЕ да постигне глобално водство.
Неговото Височество истакнал дека знаењето секогаш ќе биде клучен фактор во напорите на ОАЕ за победа на глобалната трка , Рече шеикот Мохамед бин Рашид.
На церемонијата присуствуваа ученици од голем број училишта и како и познати лица од општествениот живот на Емиратите.
24285408592149 29931423580998 48996529599392
WAM / Rola Alghoul / MOHD AAMIR




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight + 7 =

%d bloggers like this: