DNs6go9XcAEFYnW.jpg large

(Фото) Емирати со 100-от А380 ја прославуваат стогодишнината од раѓањето на Зајед

Емирати има 1.500 членови на екипаж, специјално обучени за работа со својата флота А380.
DNs6MZjWAAAN0-X.jpg large
Емирати  денес ја прославија почетната испорака на својот 100-тиот авион “Ербас А380″ со монументален дизајнсо ликот  на неговото височество Шеик Зајед бин Султан Ал Нахјан, првиот претседател на Обединетите Арапски Емирати и Отец на нацијата, на специјалната церемонија со Ербас во центарот за искорака на производителот во Хамбург.
Иконата 100-ти А 380 ја има сликата на Шеик Зајед во неговата нарачана облека во спомен на 100-годишнината од раѓањето на починатиот лидер во 2018 година. Во изјавата за медиумите на дискусијата на тркалезна маса во центарот за испорака на Ербас, шеикот Ахмед бин Саид Ал-Мактум, Емирати Претседател и главен извршен директор, рече дека изборот на сликата и специјалната облека ги направил Неговото Височество Шеик Мохамед бин Рашид Ал Мактум, потпретседател и премиер на Обединетите Арапски Емирати и Владетел на Дубаи.
“2018 е” Година на Зајед “, по повод одбележувањето на 100 години од раѓањето на таткото-основач на нашата земја и славење на неговото наследство. Емирати со гордост му оддаваат почит на човекот кој е инструмент за формирање и развој на ОАЕ, на пресвртница испорака на нашите 100 А380.
Исто како што А380 има склони ново место во толку многу погледи, Шеик Зајед беше вистински пионер и визионер. Донесе својата порака за инспирација, смелост и решеност за светот додека летаме на А380 низ целиот свет, е добар начин да го прославиме неговото неверојатно наследство “, изјавил тој.
DNs6go9XcAEFYnW.jpg largeLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + = six

%d bloggers like this: