AR-171109125.jpg&MaxW=780&imageVersion=16by9&NCS_modified=20171109153912

(Фото) Полицијата на Дубаи собори Светски рекорд, повлекоа Ербас А380-800.

Полицијата во Дубаи постави рекорд во Дубаи Фитнес предизвик (DFC), кога група полицајци се здружија за да го повлечат Ербас А380 на растојание од 100 метри.
23380269_1952871804983097_8196697874992803082_n
Тие го соборија претходниот рекорд, во кој учествуваа 100 луѓе, кои повлекоа  авион со тежина од 218,56 тони во Хонг Конг.
Генерал-мајорот Абдула Калифа Ал Мари, командант на полицијата во Дубаи, го доби рекордниот сертификат од Худа Касаб, директор на Гинисовата книга на рекорди, во Дубаи, по достигнувањето што го забележаа откако  авионот на  Емирати Ербас А380 со тежина од 302,68 тони беше повлечен на растојание од  100 метри.
Бригадир Ахмед Мохамед Бин Тани, помошник-командант на пристаништата, бригадир Абдула Хусеин Кан, генерален директор на Безбедноста на аеродромите и Џамал ​​Ал-Хаи, потпретседател на аеродромите во Дубаи, биле присутни и за време на презентацијата на сертификатот кој го доделува организацијата на Гинисовата книга на рекорди.
23319008_1952871581649786_6448921264824406607_n 23319106_1952871631649781_47602626589342842_n 23319186_1952871834983094_7484689707290930540_n 23319340_1952871591649785_4059347874559526311_n 23376282_1952871601649784_8060635113552818454_n 23380264_1952871871649757_6364327268789637387_nLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × = twelve

%d bloggers like this: