medium-22663353489744

(Фото) Мохамед бин Рашид ал Мактум го отвори Dubai Airshow 2017

ДУБАИ, 12 ноември 2017 година (WAM) – Неговото височество Шеик Мохамед бин Рашид Ал Мактум, потпретседател, премиер и владетел на Дубаи, денеска го отвори 12-тото издание на Саемот за воздух во Дубаи.

10

Исто така присутни за време на инаугурацијата беа Х.Х. Шеик Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, Престолонаследникот на Дубаи, Х.Х. Шеик Хазза бин Зајед Ал Нахјан, заменик-претседател на Извршниот совет на Абу Даби, генерал-полковник генерал Шеик Саиф бин Зајед Ал Нахјан, Министерот и министер за внатрешни работи, шеикот Мансур бин Зајед Ал Нахјан, заменик премиер и министер за претседателски прашања, шеикот Ахмед бин Саид Ал Мактум, претседател на Дубаи за цивилно воздухопловство и главен извршен директор на Емирати групацијата, Шеик Мансур бин Мохамед Бин Рашид Ал Мактум шеикот Нахјан бин Мубарак Ал Нахјан, министерот за толеранција, Мохамед бин Ахмед Ал Боварди, државен министер за одбрана и генерал-потполковник Хамад Мохамед Тани Ал Румити, началник на Генералштабот на вооружените сили.
На настанот присуствуваа голем број шеици, членови на Сојузниот национален совет и високи државни функционери, офицери на вооружените сили.
Неговото Височество Шеик Мохамед бин Рашид ја посети изложбата каде што прегледал голем број воени и цивилни авиони.
Шеикот Мохамед доби шефови и членови на делегациите на земјите учеснички на изложбата на изложбата Majlis. Тој ги поздрави гостите и им посака пријатен престој во Обединетите Арапски Емирати, изразувајќи надеж дека настанот ќе го постигне секој можен успех.
1 5 6 7 8 9  11 12 13 14 15 17
WAM / Esraa Ismail / Chris MoranLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × = sixty three

%d bloggers like this: