141120171408013420114

Убиена лидерка на ПКК, најбарана терористка во Турција

Турските безбедносни сили неутрализираа најмалку 31 терористи на југоисточниот дел на земјата, вклучувајќи го и најбараниот водач на терористичкото движење ПКК.
Турското Министерство за внатрешни работи потврди дека 31-член на терористичката организација ПКК бил неутрализирани во антитерористичката операција што започна на 2-ри ноември во Сирнак, меѓу нив и Хулја Ероглу, која го користела и кодното име Гулбахар.
Станува збор за член на т.н. Петочлен извршен совет на терористичката група ПКК / ККК, која се наоѓа на Црвената листа на бараните терористи и единствена е на таа листа која се наоѓа во внатрешноста на границите на Турција.
Извор: faktorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − = 3

%d bloggers like this: