stadion

Исчезнал за 3 секунди: Американците срушија стадион стар само 25 години (Видео)

stadionПосле 25 години стана застарена градба која ја замена прекрасен нов стадион на Mercedes-Benz со вредност од 1,6 милијарди долари.
stad
 altalt
И додека тимот и навивачите на Falcons ама и на Atlanta United FC (кои ова сезона уриваат рекорди во посетеност на МЛС-натпреварите) се навикнуваат на атмосферата во ултрамодерна зграда за 71.000 луѓе, а блискиот Georgia Dome  бил предвиден за уривање.
Овој “стар” стадион, со капацитет од 74.000 места, конечно бил срушен во понеделникот наутро во контролирана експлозија, за која беа користени повеќе од два тони динамит.
Како тоа изгледало, погледнете во видеото подолу:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − = zero

%d bloggers like this: