сорос

Сорос против Орбан: “Унгарските власти се служат со лаги“

Американскиот милијардер, инвеститор и филантроп од унгарско потекло, Џорџ Сорос, се огласил за бројните напади што му биле упатени од страна на унгарската влада и премиерот Виктор Орбан.
Сорос утринава објави порака, посочувајќи дека унгарските власти користат лаги и ги отфрли сите обвиненија против него. Имено, унгарските власти тврдат дека тој е еден од главните организатори на политиката на примање мигранти во Европа – тој истакнува дека работите се промениле во тој поглед и дека повеќе не советува масовни примања на имигранти како во 2015 година.
Понатаму, Сорос истакнува дека унгарските власти, напаѓајќи го преку медиумски кампањи, користат анти-муслимански сентименти, како и анти-семитски кои “потсетуваат на 30-те години”.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− four = 1

%d bloggers like this: