1511018323.Hfbbtw1K3HH9jLLA

(Фото/Видео) Импресивно: Нови лепотани на четири тркала во полицијата на Дубаи

Патролоната флота на полиција Дубаи стана побогата за уште пет нови автомобили – Ролс-Ројс Врај, Мерцедес-АМГ ГТ Р, Мекларен 720С, Ауди Р8 и Нисан Патрол. По традиционалната практика, новите луксузни убавини на четири тркала ќе патролираат во најраспространетите области во Дубаи, кои туристите најчесто посетуваат – кај Бурџ Калифа, Дубаи мол и хотелот “Бурџ ал Араб”, како и на ЈБР и Џумеирa.
Супер-автомобили се опремени со најнова технологија, како што се камерата и компјутерите кои се директно поврзани со контролниот центар. Минатото лето, Дубаи полицијата претстави 14 нови автомобили кои се приклучија на фантастичната флота и кои се наоѓаат во Гинисовата книга на рекорди.
BIROLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× four = 28

%d bloggers like this: