Cairo-airport-transfer-151507497980

Продолжување на заливската криза: Египет воведе визи за граѓаните на Катар

Египет го прекинува безвизното влегување во својата земја за граѓаните на Катар. Одлуката, која е објавена во Службен лист, е одобрена од египетските министерства за внатрешни и надворешни работи.
Граѓаните на Катар ќе мора да поднесат барање за виза за да можат да влезат во Египет.
Кралот Бахреин Хамад бин Иса Ал Калифа, исто така, наложи воведување на виза за граѓаните на Катар од 30 октомври.
Кралството Саудиска Арабија, Обединетите Арапски Емирати, Бахреин и Египет на 5-ти јуни ги прекинаа дипломатските и сите други врски со Катара, обвинувајќи ја земјата за финансирање и поддржување на тероризмот.
Овие земји исто така се заканија со воведување на дополнителни санкции на Катар доколку официјална Доха не ги исполни условите кои и` се дадени.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ five = 12

%d bloggers like this: