синај

Напад на џамија, 75 мртви над 150 повредени

Најмалку 75 лица загинаа во експлозија и вооружен напад што се случи во египетската џамија на Синај. Повеќе од 150 беа повредени.
Вооружените напаѓачи влегле во џамијата за време на молитвата.
Египетскиот министер за здравство потврди дека 75 лица се убиени и додаде дека се стравува дека ова бројка ќе биде поголема.
Како што посочија очевидци, експлозивната направа била активирана веднаш до џамијата Ал Раудах во градот Бир ал-Абд, а откако луѓето започнале да бегаат, врз нив бил отворен оган од страна на вооружените напаѓачи.
Извор:cdmLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + = 8

%d bloggers like this: