Подгорци. 03.12.2017. Денес, како што и претходно беше најавено во текот на петочната џума намаз, на просторот каде што треба да се изгради новата џамија на населба Подгорци, започнаа првите активности околу нејзината реализација.

IMG_0451 (Copy)

Во приуство на жители на населба Подгорци, представници на за градежни дејности и проектирење (архитекти), како и представници на за геодетски премер, се започна со обележување, (исколчување) на новата џамија на населба Подгорци, која и официјално се очекува да започне на почетокот на наредната година.

Во текот на наредните денови во предвид се изведба на земјени работи, ископ и порамнивање на делови на парцелата и истите планираме да ги започнеме во текот на оваа недела, сё додека дозволуваат временските услови.

Поопширни информации (димензии, површина и просторот околу неа) околу самиот објект (џамија) ќе објавиме во текот на наредните денови, како и сите други пропратни активности, – ни беше изјавено од страна на представници на граѓаните и представници на џамискиот одбор задолжени за текот на изградбата на овој верски објект.

IMG_0441 (Copy)  IMG_0462 (Copy) IMG_0465 (Copy) IMG_0468 (Copy) IMG_0478 (Copy) IMG_0483 (Copy) IMG_0487 (Copy) IMG_0490 (Copy) IMG_0494 (Copy) IMG_0497 (Copy) IMG_0498 (Copy) IMG_0500 (Copy) IMG_0504 (Copy) IMG_0510 (Copy) IMG_0511 (Copy) IMG_0515 (Copy) IMG_0517 (Copy)

IMG_0440 (Copy)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име