kopti

И Египетската коптска Црква одби да се сретне со Мајк Пенс

Како пренесува АП, осудувајќи ја одлуката на американскиот претседател Доналд Трамп, според која Ерусалим се прогласува за главен град на Изрел, Египетската коптска црква денеска објави дека нема да се сретне со американскиот заменик-претседател Мајk Пенс, кога тој ќе го посети Каиро на 20 декември поради одлуката на Вашингтон. Стои во краткото соопштение од страна на оваа црква во Египет.

Извор:cdm




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + nine =

%d bloggers like this: