1

Црвената полумесечина на Емиратите, со нова хуманитарна помош за образовните институции во Јемен

HADRAMAUT, 10 декември, 2017 (WAM) – Црвената полумесечина на Емиратите (ЕРЦ) ја зголеми поддршката на секторот за високо образование во Јемен преку доставување големи серии мебел во универзитетските домови во провинцијата Hadramaut.
 2
Организацијата има опремено бројни универзитети и институтиции со она што моментално се пројавува дека е најпотребно, односно тоа што овие иснтитуции од Јемен ќе го изнезасат како најнеопходна потреба, како што се двокреветни кревети и постелнина, како дел од својата програма за поддршка на образовниот сектор во земјата.
Мохамед Ал Мухаири, директор на ERC во Шабва, изјавил дека најновиот гест се надева дека ќе им обезбеди утеха на учениците и и понатамошна мотивација да го завршат своето високо образование.
Црвената полимесечина на Емиратите, веќе во неколку наврати врз основа започнатата активноста позната како година на подарување, освен образовниот започна и со хуманитарни активности и во сите други области, имајќи ја во предвид неопходноста, и приоритето каде треба и што да се донира.
Од образовните институции во делови на Јемен  досега се реконструирани, како и отворени голем број на  училишта и восоко образовни објекти, обезбедена е школска опрема како и друг вид на материјал за нормално одбвивање на образовниот процес, изјавија представници на Црвената полумесечина на Емиратите.
1  3
WAM / Rasha AbubakerLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − = seven

%d bloggers like this: