авион-снег

Заради снегот се откажуваат летови ширум Европа, блокирани илјадници патници

Денес околу 300 летови се откажани поради снежни врнежи на белгиските аеродроми, објавија медиумите. Овие откажувања погодија повеќе од 5.000 патници.
Летовите беа откажани во Британија и Холандија.
Силните ветришта и обилните снежни врнежи во Европа блокираа илјадници патници, а многу училишта се затворени.
Денес е втор ден од лошите временски услови на континентот, а Велика Британија се уште се обидува да “ископа” од најдлабокиот снег во последните четири години.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × = 24

%d bloggers like this: