гас

Заради недостаток на гас, Италија прогласи вонредна состојба

Италија прогласи вонредна состојба во секторот за снабдување со гас откако експлозијата во центарот во Австрија предизвика прекин во испораката на ова гориво.
Италијанската влада објави дека количинитњ кои недостасуваат ќе бидат надополнети од резервите.
Испораката на гас од Русија беше прекинато во Австрија по пожарот и ќе биде осигурано од сопствените резерви, објави италијанската влада.
Тие наведија дека ја следат ситуацијата и проценките колку долго испораката ќе трае.
Едно лице загина, а 18 беа повредени во пожар на 50 километри источно од Виена.
За ова несреќа отворена е истрага на најголемиот јазол за гас од Русија,Норвешка и од други извори.
Извор:cdmLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − = 0

%d bloggers like this: