IMG_0838 (Copy)

Наше интервју со Бени Османоски повеќекратен Европски и Светски шампион во Кик Бокс К1

Имајќи ги во предвид успесите кои во изминативе неколку години наназад ги постигнува во спортското натпреварувањена  КИК БОКС -К1, имавме можност да поразговараме со нашиот сограѓанин, Октишанец и успешен спортист, г-динот Бени Османоски, каде при престојот во неговото родно место Октиси, имавме можност да поразговараме и запознаеме за најновите успеси на овој наш сограѓанин кој за жал сеуште Македонските спортски  организации и медиуми, не изноѓаат (намерно или ненамерно) сили за представување на овој наш светски и европски шампион, кој покрај себе си, исто така ја представува и државата од која доаѓа. (Македонија).

Меѓутоа, како што ни рече тој, јас продолжувам со моите успеси и понатаму, благодарение на мојата упорност да се истрае, до крај, благодарност до мојот тим, како и сите наши сограѓани кои ја подржуваат оваа моја спортска активнос и победи, кои исто така им ги припишувам и нив како дел од истите - ни изјави Бени.

А, ние почитувани, во продолжение Ви го пренесуваме нашето интервју, притоа не заборавајќи да му посакаме уште многу победи и успеси во понатамошната негова кариера.

Уредник и водител на интервју: Исо Демишоски

Камера и монтажа: Махир Демишоски

25354146_1482491305182676_839167804381057880_n 25398680_1484188461679627_2931623815680533976_n 25443209_1484188635012943_8638138937224056277_n 25446184_1484188671679606_5487310321175154487_n 25497935_1484188708346269_5109386733947702399_n 25498386_1484188895012917_6028094120346219995_n 25550360_1484188691679604_2713836376056158999_n
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 48

%d bloggers like this: