harp

(Видео) Бразилци пронашле и уништиле ХААРП антени кои ја менуваат климата

Неколку жители на Бразил го пронашле местото каде што биле сместени HAARP антени, па тргнале во уривање и уништување на истите, а настанот е снимен.

Овие луѓе веруваат дека токму системот HAARP е одговорен за климатски настани кои укажуваат дека нешто сериозно не е во ред со нашата планета – пролет во средината на зимата на едниот крај на светот, замрзната Америка од друга страна, снег во Сахара, ерупции на вулкани, изумирање на многу животински видови …

Проектот HAARP е официјално се претставува како проект за граѓанска наука чија цел е да ги истражи неговите карактеристики користејќи вештачки температурни промени во јоносферата.

Јавна тајна е дека станува збор за воен проект на Армијата на САД. Податоците за истиот протекоа во јавноста во 1995 година. Потоа стана јасно дека HAARP мора да обезбеди безбедна комуникација со длабоко поставени нуклеарни подморници низ светот без можност за опструкција на информации од страна на противникот.

Според зборовите на Розали Бертел, претседател на Меѓународниот институт за грижа за здравјето на луѓето, HAARP е огромен грејач кој може да направи големи промени во јоносферата. Не само што може да создаде мали дупки, туку и речиси да го замагли атмосферскиот слој, што нѐ чува од катастрофалното космичко зрачење.

HAARP претпоставува уред од 1,7 GW кој по пат на сложен антенски систем може да емитува целниот дел на јоносферата. На овој начин, се предизвигува греење на јоносферата, која реагира со зрачење во областа со долги бранови должини кон Земјата, а кое може да предизвикува глобални последици за климата, флората и фауната и човекот.

Она што е најинтересно, според бројните истражувачи, HAARP системот и служи за намерна промена на климата и регулирање на временските катастрофи по желба на човекот.

Извор:cdm
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 30