ДУБАИ: Фондацијата Мактун за потребите на семејства во Јордан донира 600 машини за шиење

0
29

AMMAN, 21 јануари, 2018 година (WAM) – Фондацијата “Ал Мактум” започна со дистрибуција на првата група од 600 машини за шиење на загрозени семејства  во Јордан, во соработка со хуманитарната организација “Јордан хашемит”.

Во првиот круг од испораката од оваа програма корист ќе имаат 100 жени. Фаизал Ал Фаез, претседател на Јорданскиот сенат, Мирза Ал Саег, член на Одборот на доверители на Фондацијата Ал Мактум, Ајман Ал Муфлех, генерален секретар на хуманитарната хуманитарна организација на Јордан Хашемит и Салем Ахмед Ал Каиси, член на емирато-јорданскиот Комитетот за помош ги дистрибуираше машините за шиење на 20 жени во Аман, за време на посетата на делегацијата на фондации во Кралството. Фаизал Ал Фајес го пофали прогресивното ниво на односите на Јордан и Емиратите во политичките, економските и социјалните области и ги опиша како историски напредок, заснован на взаемно почитување и кое им служи на заедничките интереси на двете земји.

Ал Фаеес изрази благодарност за пофалбите на Х.Х. Шеик Хамдан бин Рашид Ал Мактум, заменик-раководител на Дубаи, министер за финансии на ОАЕ и покровител на Фондацијата Ал Мактум, кој секогаш сака да промовира хуманитарни и филантропски активности, истакнувајќи ги неговите постојани директиви за поддршка на добротворни проекти во Јордан. Помошта на Фондацијата Ал Мактум е во рамките на Комитетот за помош на Емирати-Јордан кој беше формиран во 2017 година, со кој претседаваа Фаизал Ал Фаез и заменик-претседателот на Комитетот Мирза Ал Сајег.

Мирза Ал Саеј ги истакна директивите на Неговото Височество Шеик Хамдан бин Рашид Ал Мактум и соработката со Дордос Хашиммитската хуманитарна организација за намалување на товарот на семејствата кои имаат потреба. Ал Саехе и придружната делегација, во придружба на Ал Фаез, ја проследија проектите што ги спроведе Јордан Хашемитската хуманитарна организација за да им служат на локалната заедница и сириските бегалци во регионот Ал Махат. На турнејата беа вклучени посети на Фондот за благосостојба на облека, проектот Арзак, како и центарот на заедницата Таработ во регионот на Ал Махат. WAM / Esraa Ismail / Nour Salman

Откажи одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име