Како што велат, “секое годишно време си има своја убавина “ а таквата убавина најмногу се отсликува во природата и она што таа го опкружува.

Имајќи ја го во предвид сето тоа горе неведено, а и тоа дека и оваа населба Подгорци преку подгоречката планина ја истакнува звојата убавина и во зимскиот период, се одлучивме при нашата посета на ранчот на еден од нашите познати екологисти, а пред се љубители на природата, г-дин Шабан Адемоски  решивме накратко да ѕирниме и во пазувите на она што природата решила да и го подари на нашата планина во овој зимски период, се разбира сето тоа со кратко објаснување на нашиот домаќин Шабан, каде и покрај врнежливото и магловито време успеа да не однесе на деловите на оваа наша планина каде досега не сме биле, и за на крај како подарок да нé чести со топол планински чај набран токму од подгоречката планина.

Што имаше да ни каже г-динот Шабан, за себе лично, кои се неговите идни планови, и што им порача на своите сограѓани кои ја почитуваат и сакаат природата проследете го во долу наведеното видео.

За крај, се разбира наша препорака и на нашиот домаќин беше дека, за дда ја почувствувате убавината на она што ни се нуди, истото треба и да се посети. Од тука Ве покануваме на заедничка прошетка со г-динот Шабан кој ќе ви ги представи најубавите детали од нашава планина, и за кирај да ве почести со едно топло планинско чајче, од нашава преубава планина.

Ова Ви го велиме заради тоа што,  дека преку видео не може  да почувствувате нешто, особено нешто убаво, туку  тоа може да Ве натера истото да го посетите за да го почувствувате.

IMG_2322 (Copy) IMG_2326 (Copy) IMG_2328 (Copy) IMG_2335 (Copy) IMG_2336 (Copy) IMG_2338 (Copy) IMG_2345 (Copy)IMG_2244 (Copy) IMG_2249 (Copy) IMG_2251 (Copy) IMG_2252 (Copy) IMG_2257 (Copy) IMG_2259 (Copy) IMG_2263 (Copy) IMG_2264 (Copy) IMG_2266 (Copy) IMG_2272 (Copy)

18921932_466848943665581_7675454948345383683_n 19397020_472319059785236_1790604278734492104_n 19399283_472319293118546_7817697894278633081_n 19437214_477246235959185_9012662174194873526_n 19665521_490175957999546_1521177782389300527_n 20526231_496890930661382_8675758838139081102_n 20729402_499724103711398_3492210024147383927_n 21150157_507550529595422_2137984062892085329_n 21430253_512057369144738_5871322918405132057_n 21432718_512060242477784_7362654941001080664_n 22046445_518319961851812_8276041000287185951_n 22090004_521219981561810_9017066440541800226_n 23659557_541348292882312_7437810402231584517_n

Откажи одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име