Tag: , , , , ,

kineska-flota

(Видео) Кина мобилизирала воени сили како подршка на Русија во случај на судир со САД во Сирија

Пред насловната, ќе објавиме уште една, многу интересна вест од рускиот медиуми “Росија...

skripal-727x478

Русија, Кина и Иран доставиле заеднички проект за истрага на “аферата Скрипал“

Порталот Геополитика веќе долго време истакнува дека во светот веќе се работи за нова...

kina-rusija-sad

Три настани заради кои САД може да покрене светска војна

Ако се видат најчитаните теми во изминатите денови, тогаш тоа е скандалот со приватноста...

kina-zima

Заради снежно невреме во Кина евакуирани илјадници луѓе

Екстремните временски услови, снежните бури и мразот во централна и источна Кина...

4

Кина ја подржува Палестина со Источен Ерусалим за главен град

Кина ја поддржува независна Палестина на основа границите од 1967 година со Источен Ерусалим...

%d bloggers like this: