20 C
Struga
Sunday, May 29, 2022
дома Репортажа

Репортажа

  Камилите за борба се одгледуваат на снежни ридови

  Камилите кои грижливо се одгледуваат на снежните ридови и висорамнини во областа Башкале во Ван, во летниот период се користат за борење, особено во...

  Турција: Античките градови ги очекуваат своите посетители

  Југоисточните градови на Турција, Дијарбакир и Мардин, кои биле домаќини на античките цивилизации, на своите посетители им нудат богато културно и историско искуство, јавува...

  Истанбул: Колевка на цивилизацијата и град богат со места за истражување

  Истанбул, колевка на цивилизацијата и некогашен дом на Римската, Византиската и Османлиската Империја, со векови продолжува да ги привлекува луѓето од сите сфери со...
  error: Alert: Content is protected !!