11 C
Struga
Thursday, November 30, 2023
дома Климатски промени

Климатски промени

  Јужниот пол достигна рекордни ладни ноемвриски температури

  Екстремните студени рекорди продолжуваат да паѓаат на Јужниот пол. Последните три дена - 16-ти, 17-ти и 18-ти ноември - забележаа дневен рекорд, при што 18-от...

  Тихиот океан станува се повеќе кисел, на раковите им се распаѓаат оклопите

  Тихиот океан станува се повеќе кисел, што почнува сериозно да му штети на видовите ракови кои живеат во неговите крајбрежни делови. Кенсер нагистер (Cancer magister)...

  Конференцијата за климата на ООН продолжува. “Државите не можат да се согласат”

  Чилеанските официјални претставници, кој претседават со Самитот на ООН за климата во Мадрид, ги повика делегациите да покажат флексибилност, додека се обидуваат напорно да...

  Европа мора да ги засили своите активности, за да спречи загуба на биодиверзитетот

  Европските земји и носителите на одлуки „треба да ја искористат следната декада за радикално забрзување на дејствувањта“ насочени кон исполнување на долгорочните цели за...
  error: Alert: Content is protected !!