20 C
Struga
Sunday, May 29, 2022
дома Колумна на Шериф Ајрадиноски

Колумна на Шериф Ајрадиноски

  “Така размислуваше и зборуваше ШЕРИФ“

  Во пресрет на годишнината од преселувањето на Ахирет (23.02.2021 г.) на нашиот драг роднина, пријател, сограѓанин и пред се колумнист и дописник на Дубаи...

  Наша Колумна: СРЕБРЕНИЦА

  КОЛУМНА: СРЕБРЕНИЦА Рамазан, 11 јули, 2015 година, дваест години по најголемиот геноцид во поновата историја, се најдов на „местото на злочинот“, во меморијалниот центар Поточари...

  Ајрадиноски: „Торбеш за премиер на Македонија“

  Пишува: Шериф Ајрадиноски „Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав“ „Торбеш за премиер на Македонија“ Од мојата се уште не довршена и не објавена книга „За Торбешите-рекле, напишале“. „Ние...

  Ајрадиноски : Не паѓа снегот да го покрие брегот

  Пишува: Шериф Ајрадиноски Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Не паѓа снегот да го покрие брегот Една стара босанска мудрост вели; „Не пада снијег да би покрио...

  Мини Колумна: Погледај дом свој, анѓеле…..!

  Мини Колумна: Погледај дом свој анѓеле.....! Напад на Кулите близначки во САД! 14 години потоа. На денешен ден пред 14 год. се случи терористички напад на...

  Наша Колумна: Мелек со име Ајлан и Ајван со име Орбан

  Наша Колумна :Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав  Мелек со име Ајлан и Ајван со име Орбан Овие септемвриски денови кога сите дечиња во светот,...

  Наша Колумна: СРЕБРЕНИЦА

  КОЛУМНА: СРЕБРЕНИЦА Рамазан, 11 јули, 2015 година, дваест години по најголемиот геноцид во поновата историја, се најдов на „местото на злочинот“, во меморијалниот центар Поточари...

  Пет години Румелија Торбешки Културно-научен центар : “Потсетување наместо честитка“

  Потсетување наместо честитка           Почитувани Торбеши! Денес 21.05.2015 год., се навршуваат пет години од Основачкото собрание на Румелија Торбешки културно-научен центар. Како претседател на здружението...

  Со делото “Геноцид над Богомилите“ на нашиот колумнист Шериф Ајрадиноски, Торбешкото ехо стигна и...

  Почитувани, со гордост сакаме да ја споделиме оваа вест со вас, односно успехот на нашиот колумнист и сограѓанин г-дин Шериф Ајрадиноски, кој со своето...

  (Аудио) Меки, газени и контролирани Торбеши – Мини колумна

  Мини колумна  Јас (не)мислам така, јас имам ст(р)ав Меки, газени и контролирани Торбеши Шо напрајфте Мартин...Шо напрајфте Гордана..? Албанците ги фативте за гуша, циганите за уши...Човечињата од...
  error: Alert: Content is protected !!