21 C
Struga
Saturday, June 19, 2021
дома Човекови права

Човекови права

  Анализа: Корона рестрикциите сеат смрт меѓу младите и децата, во најсиромашниот дел на светот

  Според јавната статистика од скоро секоја земја во светот, околу 2,84 милиони луѓе починале од коронавирус. Во исто време, беше откриено дека сличен број...

  Кандидат за градоначалник на Загреб: „Доста е кршење на човековите права, мерките не носат...

  „Кој знае по кој пат, тимот што е на власт наметнува мерки на граѓаните се додека тие самите не се придржуваат до истите. Наместо...

  Вака започнува тиранијата: Во Хрватска правото на мирен протест, е де факто укинато

  Секој има право на јавно собирање и мирен протест во согласност со законот. "Ова е член 42 од Уставот на Република Хрватска. Казните за...
  error: Alert: Content is protected !!