20 C
Struga
Sunday, May 29, 2022
дома Занимливости

Занимливости

  / Видео / Како една чаша вода, спречила голема трагедија и пад на авион...

  На 7. септември 2010 година, патниците ги предале своите билети и се качиле на авионот, а потоа она што се случувало е застрашувачко. Кратко време...

  Мегалодон – најголемата ајкула во светот

  Најстарите фосили од мегалодонот може да се датираат од пред околу 20 милиони години, а во следните 13 милиони години оваа огромна ајкула доминирала...

  / Видео / Во Јадранот забележана мала опасна медуза

  Во заливот Велика Колумбарица, на полуостровот Камењак на хрватскиот Јадран, е забележана морска медуза (Pelagia noctiluca), која во контакт со луѓе остава повреди слични...

  Гамбару – јапонска уметност на уживање и во најдосадната професија

  Јапонската посветеност на работата и вредностите веќе станаа стереотип. Тајната е во гамбару, животниот принцип дека во секоја професија може да се најде смисол...
  error: Alert: Content is protected !!