17.1 C
Struga
Monday, September 27, 2021

Исламот и христијанството на ниво – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Исламот и христијанството на ниво    “На светот нема вера кој била толку  злотолкувана од нејзините...

Дек(A)шер колумна за в торба – Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав

Почитувани Торбеши,пријатели на Торбешите,драги читатели. Почнувајќи од оваа 2014 г. Ќе имате можност да го следите новиот проект на Вашиот пријател и претседател на...

ТКНЦ Румелија на Меѓународен Симпозиум во Измир Турција (1-2 март)

Почитувани! Bе известуваме дека на 1 и 2 март о.г. во Измир Р. Турција ќе се одржи Меѓународен научен симпозиум на кој ќе настапи...

Турција од Ататурк до Ердоган – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба               Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Турција од Ататурк до Ердоган Случајноста. Или можеби судбината, Аллаховата одредба сакала месец март, барем...

Свадби за Гинис.. ама без традиција или “ Свадбен фестивал“

Еве, заврши и оваа годинешна сезона на нашите свадби. Ново за оваа година е тоа што оваа свадбена сезона наликуваше како фестивал (свадбен)... Имаше натпреварувања...
error: Alert: Content is protected !!