17.1 C
Struga
Monday, September 27, 2021

Колумна на Шемоски: Бедр, само историска случка или константа и инспирација

Бедр, само историска случка или константа и инспирација Многу се пишувало и пишува за битката на Бедр, многу се кажува и раскажува за оваа вистина,...

Колумна на Шемоски: „Чиста душа и бистар ум“

Читајќи го Ибн Халдун и неговата перцепција за односот во општеството, и парадигмата по неговото мислење дека цената на цивилизацијата е губење на општествената...

Свадби за Гинис.. ама без традиција или “ Свадбен фестивал“

Еве, заврши и оваа годинешна сезона на нашите свадби. Ново за оваа година е тоа што оваа свадбена сезона наликуваше како фестивал (свадбен)... Имаше натпреварувања...

Турција од Ататурк до Ердоган – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба               Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Турција од Ататурк до Ердоган Случајноста. Или можеби судбината, Аллаховата одредба сакала месец март, барем...

ТКНЦ Румелија на Меѓународен Симпозиум во Измир Турција (1-2 март)

Почитувани! Bе известуваме дека на 1 и 2 март о.г. во Измир Р. Турција ќе се одржи Меѓународен научен симпозиум на кој ќе настапи...

Исламот и христијанството на ниво – Дек(A)шер колумна за в торба

Дек(A)шер колумна за в торба Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав Исламот и христијанството на ниво    “На светот нема вера кој била толку  злотолкувана од нејзините...

Дек(A)шер колумна за в торба – Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав

Почитувани Торбеши,пријатели на Торбешите,драги читатели. Почнувајќи од оваа 2014 г. Ќе имате можност да го следите новиот проект на Вашиот пријател и претседател на...
error: Alert: Content is protected !!