30 C
Struga
Wednesday, August 4, 2021
дома Од нашиов крај

Од нашиов крај

  Месна Самоуправа Подгорци: Известување

  Се известуваат граѓаните на населба Подгорци и околните села дека во: САБОТА 13.07.2021 и ВТОРНИК 03.08.2021 од 06.00 часот до 15.30 часот попладне ќе се...

  / Фото, Видео / Подгорци: Нека ни е за многу години и честит Курбан...

  Најпрво, благодарноста му припаѓа на Возвишениот Аллах, што и ова година ни овозможи да го дочекеме и овој голем исламски празник. Празник кој за момент...

  / Фото, Видео / Со традиционалната „Подгоречка алва“, посакано добредојде на Курбан Бајрам

  Имајќи го во предвид продолжувањето на нашата Подгоречка традиција на подготвување на традиционалната алва по повод претстојниот празник Курбан Бајрам, ова наша традиција успеавме...

  Подгорци: Асфалтирање на локален пат

  Во рамките на предвидениот план програма за санирање на локалните патишта во населените места кои гравитираат во делот на Општина Струга, денес и официјално...

  / Фото, видео / Подгорци: Од годинешниов традиционален излет 4-ти јули (2021)

  Подгорчани, покрај голем број на други работи, познати се и по одржување и негување на традициите. Една од многу бројните традиции која и ден...

  / Видео / Жителите на Лабуништа алармираат, на Јабланица се прави масакр со дрвосечата

  На Јабланица се случува масакр со дрвосечата и никој не презема ништо, се жалат жителите на Лабуништа, но и активистите од Здружението "Натура Лаб". Тие...

  Лабуништа: Општина Струга ангажира фирма која целосно ќе ја санира и покрива со земја...

  По барање на месната заедница и бројните реакции од жителите на с. Лабуништа, во врска со пожарот кај селската дива депонија која веќе е...

  Демант на градоначалникот Рамиз Мерко

  Градоначалникот на Општина Струга, Рамиз Мерко, нај остро ги демантира изнесените лаги и невистини од некои портали. Тој за медиумите посочи дека барањата на жителите...

  Општина Струга: Потпишан договор за реконструкција на патот до село Подгорци

  Станува збор за проектот - реконструкција на патот до село Подгорци. За овој проект се издвоени средства во износ од 6.000.000,00 денари од Бирото...

  Во спомен и сеќавање на нашиот Тахир Кариманоски – Алибеговиќ

  Сигурно од самата фотографија, ќе го препознаете лицето на овој прекрасен пријател. Добар дечко, познат меѓу сите Подгорчани и пошироко. Вреднуван дечко, работлив, полн...
  error: Alert: Content is protected !!