20 C
Struga
Sunday, May 29, 2022
дома Колумна на др.Оливер Бојчески

Колумна на др.Оливер Бојчески

  Колумна на Бојчески: Нашинецот

  Возот застана на предпоследната станица. Јас и уште многумина нашинци, сите печалбари, станавме од своите седишта и погледнувајќи низ прозорците, тивко си шепотевме: -Уште неколку...
  Пишува: Др.Оливер Бојчески

  Колумна на Бојчески: МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗНИ

  Незнам дали навистина се случило или само е народна приказна, но знам дека ја слушнав од дедо ми, во оние зимски ноќи на безгрижно...

  Прим. Д-р Оливер Бојчески: „Физичката активност и Ковид 19“

  Сите зборуваме и знаеме дека физичката активност е потребна за нашето здравје. Затоа се поставува прашањето – „НА КОЈ НАЧИН ФИЗИЧКАТА АКТИВНОСТ НИ ПОМАГА...

  Колумна на Бојчески: ИЗБИРАЊЕ  НА  СЕЛСКИОТ  ПОЛЈАК (ИЌАЕ 2)

  Ех, какви не случувања имало по моите горнодримколски села. Случки кои во исто време ќе те насмеат, расположат, но и ќе ти дадат посебна...

  Колумна на Бојчески: Играорецот

   ИГРАОРЕЦОТ Предговор: колумната е напишана во метафорен стил уште во почетокот на 2018 год. Единствената причина за нејзиното сегашно издавање е бидејќи некои работи си...

  ФАРМАЦЕВТОТ НА ПЛАНИНАТА ЈАБЛАНИЦА

  Во сеќавање на нашиот Петар Мојсоски дипл. фармацевт, истражувач, природонаучник и вљубеник во природата, автор на книги и научни трудови Пишува: Прим. Д-р. спец. Оливер...

  Колумна на др. Оливер Бојчески: ИЌАЕ

  Има разни моменти или настани кои ни се случуваат во нашиот живот. Едни од нив стануваат приказни и сведоштва од минатото, други насоки за...

  Колумна на др. Оливер Бојчески: ОРНАМЕНТОТ НА ПРОФЕСОРОТ (СЕЌАВАЊА II ДЕЛ)

  Колку и да ја отворав вратата пополека, моите сетила се отвораа а истовремено и исполнуваа многу брзо. Веднаш го почуствував мирисот на костеновите штици...

  НАША КОЛУМНА: СЕЌАВАЊЕ ( I ДЕЛ)

  СЕЌАВАЊЕ (I ДЕЛ) Пишува: др.Оливер Бојчески Децата знаат да поставуваат необични и тешки прашања но и да побараат и да направат уште понеобични работи. Тоа мене...

  НАША КОЛУМНА : “Се продава село“

    ,,НЕШТО ОД ЖИВОТОТ,, Некогаш можеш да пишуваш и ако нема некое посебно случување кое би ти било инспирација. Но, некогаш има толку многу случувања и...
  error: Alert: Content is protected !!