20 C
Struga
Sunday, May 29, 2022
дома Колумна на Исо Демишоски

Колумна на Исо Демишоски

  За чистата душа на мојот пријател Беким

  Обидувајќи се да напишам, по некој збор, нешто повеќе од убави зборови или пак сврзам некоја реченица, мислите длабоко ми се потиснати во простор...

  Низ спомените на Подгоречкиот времеплов

  И, додека онака “разлистував“ низ интернет страните, да видам што се случувало во текот на денот, и што може да нё очекува, проверка на...

  Овци одлучуваат за нашето подобро утре

  Ако за некој човек се каже дека е магаре, тоа е навредливо. За човекот навредливо, се разбира, за магарето не знаеме, бидејќи вистинските магариња...

  ЖИВОТ ЗА СИТЕ ИЛИ САМО ЗА НЕКОИ (6-дел): На патот за ветените земји на...

  Господине премиер, кога веќе сакаме да одиме во ЕУ и НАТО, а сигурно сакаме, Би сакале да ве поправиме во една навистина грешка која...

  (Фото) Зарем нашите патишта, не вредат за нашите гласови ??! – 2 дел

  Вака за жал денес изгледа локалниот пат на населба Подгорци кој води од и кон Струга, а се разбира ништо подобар не е и...

  За скалата на ниското вреднување на твојот и мојот народ..

    Дали овој наш народ вреди повеќе, прашање кое секој еден нормален жител на овие наши населби (Лабуништа, Подгорци, Октиси, Боровец) понекогаш треба самиот себе...

  Г-дине, претседателе, премиере, вие од власта и другите политичари, каде ви е хуманоста и...

  Навистина, прв пат во животов се срамам од државата во која живеам. Последниве неколку месеци соочени сме со една ненормална политичка криза заради која се...

  За тажната слика на мојот народ – нашето стадо.

  Ех.. каков е овој народ... работлив, вреден, доверлив, гостопримлив..... Народ кој секогаш помагал, а никогаш не му се помагало и помогнало, Народ кој секогаш верувал,...

  За потребата од Вистина и препознавање на Мунафиклукот.

  Почитувани! Со овој пост-натпис сакаме посебно да се обратиме до  нашите браќа во Лабуништа.  Разгледувајќи и Анализирајќи ги последните активности, кои одредни лица од населба...

  Кога Господ ни дава искушение како предупредување и не враќа на вистинскиот пат.

  Почитувани, членови и посетители на Дубаи - Портал, еве веќе изминаа неколку часа од протестот кој што беше оддржан пред зградата на Општина Струга. За...
  error: Alert: Content is protected !!