12.8 C
Struga
Tuesday, May 11, 2021
дома ДТВ-DTV

ДТВ-DTV

  Да го запознаеме Истанбул со Султан Турс – Лабуништа

  Имајќи ја во предвид поканата за нашето учество на годишната средба на дописници на Турската новинска Агенција (ИХА) - IHA - Ihlas Haber Ajansy.....

  (Фото/Видео) Митинг за солидарност со Турција

  Во знак на солидарноста со Турција и турскиот народ, вчера во скопје се оддржа митинг на кој присуствуваа голем број на граѓани, од внатрешноста...

  Од животот на нашиот печалбар: – Rorschach центарот на Октишката дијаспора во Швајцарија

  Велат дека секоја една работа можеш да ја спознаеш и дознаеш како изгледа доколку истата ја почувствуваш. https://www.youtube.com/watch?v=AXGkI0cAFDc&feature=youtu.be Она што како медиум можеби ќе не направи...

  (Фото) Од традиционалниот Бајрамски концерт на Кичевчани – 05.06.2019

  Како и секоја година, после завршувањето на рамазанските пости, Кичевчани, како во претходните така и оваа година ја продолжуваат традицијата на оддржување на познатиот...

  Во сеќавање на “ИМАРЕТ“

  Во рамките на циклусот информативни емисии на Дубаи Портал , насловен како Рефлексија, овој пат Ви ја прикажувама кратката репортажа реализирана на локацијата “Имарет“...

  Од учеството на ДТВ на свечениот прием по повод 21.декември денот на турската настава...

  По повод 21 декември денот на турската настава во Македонија, во организација на Сојузот на турски невладини организации (МАТУСИТЕБ), а со поддршка на Турската...

  (Фото/Видео) Одбележување на 21 Декември денот на наставата на турски јазик

  По повод 21 Декември денот на наставата на турски јазик денес во просториите на ОУ. Санде Штерјоски - Кичево учениците од турските паралелки при...

  АРХИВА (Видео) Од кратката репортажа на Босанско – Херцеговачката ОТВ Валентино, при посета на...

  Во рамките на нашата соработка и размена на информации со медиуми надвор и од Р.Македонија, почитувани овој пат, би сакале од нашата архива на...

  (Видео порака ) Со поздрав од Улкер Арената – (Турција) до Дубаи Портал

  Дека сепак Dubai Portal, ја има подршката и од нашинците во Турција како и нашите од Македонија, зборува и оваа порака ( поздрав)  која...

  Ариф еф. Рамадани со порака по повод новата Хиџретска 1440 година

  По повод новата Хиџретска 1440 година, г-дин Ариф еф.Рамадани, имам во долна џамија на населба Октиси, во краток разговор со нас, по повод свеченоста...
  error: Alert: Content is protected !!