Тимови на ЕРЦ им пркосат на грубите, непристапни терени за да им испорачаат помош на жителите на Ал Кабат во Јемен

0

Тимови на ЕРЦ им пркосат на грубите, непристапни терени за да им испорачаат помош на жителите на Ал Кабат во Јемен.

ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„ ط§ظ„ط£ط­ظ…ط± ط§ظ„ط§ظ…ط§ط±ط§طھظٹ ظٹطھط؛ظ„ط¨ ط¹ظ† ط§ظ„ط·ط¨ظٹط¹ط© ط§ظ„ط¬ط؛ط±ط§ظپظٹط© ط§ظ„ظ‚ط§ط³ظٹط©  ظ„ط§ط؛ط§ط«ط© ط³ظƒط§ظ† ظ…ط¯ظٹط±ظٹط© ط§ظ„ظ‚ط¨ظٹط·ط© ظپظٹ ط§ظ„ظٹظ…ظ†. /Medium/ /1/
Лахиј, 7 јули 2018 година (ВАМ) – Тимовите на Црвената полумесечина на Емирати успеаја да му се спротивстават на суровите и речиси недостапни планински терени на далечната област Ал Кабат, во јужномеровата провинција Лахиј, за да обезбедат хуманитарна помош за сиромашните семејства кои се преселија таму бегајќи пред злосторствата од страна на милицијата Хути.
Тимовите дистрибуираа 500 пакети со храна на луѓето од Ал Рамаа, Ал Аша, Ал Кади, Тавјан и Нехјала во Ал Кабат.ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„ ط§ظ„ط£ط­ظ…ط± ط§ظ„ط§ظ…ط§ط±ط§طھظٹ ظٹطھط؛ظ„ط¨ ط¹ظ† ط§ظ„ط·ط¨ظٹط¹ط© ط§ظ„ط¬ط؛ط±ط§ظپظٹط© ط§ظ„ظ‚ط§ط³ظٹط©  ظ„ط§ط؛ط§ط«ط© ط³ظƒط§ظ† ظ…ط¯ظٹط±ظٹط© ط§ظ„ظ‚ط¨ظٹط·ط© ظپظٹ ط§ظ„ظٹظ…ظ†. /Medium/ /3/ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„ ط§ظ„ط£ط­ظ…ط± ط§ظ„ط§ظ…ط§ط±ط§طھظٹ ظٹطھط؛ظ„ط¨ ط¹ظ† ط§ظ„ط·ط¨ظٹط¹ط© ط§ظ„ط¬ط؛ط±ط§ظپظٹط© ط§ظ„ظ‚ط§ط³ظٹط©  ظ„ط§ط؛ط§ط«ط© ط³ظƒط§ظ† ظ…ط¯ظٹط±ظٹط© ط§ظ„ظ‚ط¨ظٹط·ط© ظپظٹ ط§ظ„ظٹظ…ظ†. /Medium/ /4/
Корисниците изразија благодарност и благодарност до раководството на ОАЕ, владата и луѓето за нивната поддршка на нивните браќа во Јемен.
Извор:WAM / Хасан Башир