A still image taken from video circulated on social media, apparently taken by a gunman and posted online live as the attack unfolded, shows him entering a mosque in Christchurch, New Zealand, March 15, 2019. Social Media Website/Handout via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES TPX IMAGES OF THE DAY

(Дубаи – Портал) Во Сирија секој ден се извршуваат терористички напади и преку слики и кратки видео инсерти можеме да видеме како терористите од израел убиваат невини цивили, деца, жени, мажи… но денешниот терористички напад е снимен целосно. Наиме терористот од самиот почеток на терористичкиот напад па се до крајот, пренесувал во живо на Фејсбук.

Не-разјаснето останува прашањето, како Фејсбук дозволува вакво немили настани да се пренесуваат во живо?

Да не должеме многу, Аллах да го казни и на овој и на другиот свет, на секој еден што извршува вакви не-дела.

Mahir Demişoski