Стотици птици паѓале од небото во холандскиот град Хаг за време на експериментот на новата 5G мрежа со која тестирал опсегот и дали новата безжична технологија ќе предизвика штета по локалното подрачје

Вестите за негативните ефекти што ги претрпеле птиците не се појавиле во мејнстрим медиумите, бидејќи првично птиците починале во мал број за време на првиот бран на експериментот.

Меѓутоа, кога уште 150 птици паднале во јавниот парк во исто време, луѓето почнале да забележуваат и истражуваат, пренесува msn.com.

Што предизвика смрт на 297 птици во парк во Хаг?

Ако погледнете кон паркот, можете да видите што има на аголот на покривот преку улицата – нова 5G антена, која ја тестирале во исто време кога птиците почнаа да паѓаа од небото.

Според извештаите, патките во непосредната близина исто така се започнале чудно да реагираат. Во тоа време, тие ги ставиле своите глави под вода за да избегнат зрачење, додека другите летале кон следната улица или канал.

Сите следни информации доаѓаат од јавната страница на Фејсбук на Johnон Кулес:

„Во меѓувреме, на 30 октомври, добив повеќе информации. Масовно мртвите птици би биле жртва на експериментот спроведен во Хаг тој ден, каде што РФ зрачењето беше тестирано со врвна фреквенција од 7,40 GHz. Овие информации доаѓаат од еден извор и треба да бидат проверени доколку е можно.

Во овој момент е нејасно дали повторно се извршени тестови со 5G антени, но досега укажува на зрачењето на 5G антени како најверојатна причина.

И порано се случувале вакви луди работи, како што се случило минатата година со кравите кај Гронинген Лоперсум, каде беше тестирана и мрежата 5G.

Но, исто така, како и во Швајцарија целото стадо крави заврши во кланица кога беше тестирана мрежата 5G “.

Луѓето почнуваат да се прашуваат, што му недостасува на 4G мрежа што е докажано доволно брзо за да ја одрази целата активност на корисниците на Интернет.

Скролувајте надолу надесно за “Под преводи” за превод или притиснете ” правоаголник CC” и изберете “Превод на титлот”