Поради прогласената епидемија во Република Словенија предизвикана од вирусот Корона-вирус КОВИД-19, Исламската заедница на Словенија донесе одлука по пат на видео пораки да се обраќа до своите верници во Словенија кои ќе бидат снимани од страна на имамите во ова држава.

Почитувани денес можете да го проследете обраќањето на нашиот сограѓанин Лабуништанец, и имам во град Сежана, Шабан-еф. Ќазимоски, кој зборува на тема “Селам – муслимански поздрав“.

Извор:ИВЗ-Словенија