Претседателот на Чеченија (Chechenya), Рамзан Кадиров (Ramzan Kadyrov), по повод празникот на Рамазан Бајрам, им се обрати на муслиманите. Тој преку видео клип снимен во главниот град, Грозни, го честита Рамазан Бајрам (Eid al-Fitr) на муслиманите.

Кадиров (Kadyrov) рече дека ова е „тешко време за сите“. Тој истакна дека во текот на изминатите четири месеци има помалку смртни случаи во републиката, од минатата година. Според него, ова е постигнато благодарение на одговорноста на граѓаните кои строго се придржувале кон мерките на самоизолација, пренесува „РИА Новости“ („RIA„Novosti“).

Пред неколку дена, во медиумите се појавија публикации дека Кадиров (Kadyrov) е хоспитализиран со осомничен коронавирус. Подоцна, спикерот на републиканскиот парламент, Магомед Даудов (Magomed Daudov), ги негираше овие информации.

Пишува: „RIA„Novosti“

Пренесува: „Dubai-Portal“