Како дел од годишата програма, членовите на Учиме Право клубот при Младински Образовен Форум (МОФ) од Струга ја изучуваат локалната самоуправа, нејзината работа и органи. Со цел, подобро да се запознаат со работата на општината и градоначалникот, членовите остварија виртуелна средба со градоначалникот на Општина Струга, г-дин Рамиз Мерко, на која имаа можност да одблизу да се запознаат со секојдневните активности на градоначалникот, приоритетите на општината за младите, инфраструктурни и образовни проекти и работата на оштинската администрација и Совет.

May be an image of 1 лицеMay be an image of 9 луѓе, екран и текст