Црвената полумесечина на Емиратите (РКЕ) ја започна програма за дистрибуција на урми во неколку земји пред доаѓањето на светиот месец Рамазан. Програмата започнува со директивите Неговото Височество Шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, престолонаследник на Абу Даби и заменик врховен командант на вооружените сили на ОАЕ и следење на г.г. Шеик Хамдан бин Зајед Ал Нахјан, претставник на владетелот во Ал Дафра Регион и претседател на РКЕ.

РКЕ веќе започна да испорачува 200 тони урми на корисниците во 10 земји. „Оваа иницијатива произлегува од желбата на визионерското раководство да обезбеди поддршка на сиромашните семејства во братски и пријателски земји за време на светиот месец Рамазан“, рече д-р Мохамед Атик Ал Фалахи, генерален секретар на РКЕ. Тој додаде дека иницијативата доаѓа во време на растечки кризи со храна што се закануваат на милиони животи во ранливите земји, кои дополнително ги влоши глобалната пандемија. „РКЕ ќе обезбеди урмите да бидат доставени до корисниците во 10-те земји пред почетокот на светиот месец. Некои од пратките се доделени на бегалски кампови и внатрешно раселени лица“, додаде тој.

تنفيذا لتوجيهات محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي يدشن مشروع توزيع التمور الرمضاني بــ 200 طن في عدد من الدولتنفيذا لتوجيهات محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي يدشن مشروع توزيع التمور الرمضاني بــ 200 طن في عدد من الدولتنفيذا لتوجيهات محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي يدشن مشروع توزيع التمور الرمضاني بــ 200 طن في عدد من الدولتنفيذا لتوجيهات محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي يدشن مشروع توزيع التمور الرمضاني بــ 200 طن في عدد من الدولتنفيذا لتوجيهات محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي يدشن مشروع توزيع التمور الرمضاني بــ 200 طن في عدد من الدول

ВАМ / Хасан Башир / Хатем Мохамед