Гејтс и неговите официјални лица инсистираат на тоа дека милијардерот никогаш не рекол дека ќе ни требаат дигитални пасоши за вакцини. Но, во говорот во ТЕД во јуни 2020 година, Гејтс го рече токму тоа. Некој ја „преработи“ изјавата, но CHD го проследи оригиналот. Некој го измени TED Talk на Бил Гејтс во јуни 2020 година за да го уреди неговото откривачко предвидување дека наскоро на сите ќе ни требаат дигитални пасоши за вакцини (слајд 1).

Но, по значителен напор, го најдовме оригиналното видео (слајд 2). Слугите на Гејтс за кабелски и мрежни вести, неговото јавно емитување, социјалните медиуми и проверка на фактите сега инсистираат на тоа дека Гејтс никогаш не кажал такви работи. Тие велат дека тој никогаш немал намера да не придружува со поткожни чипови или инјектирани тетоважи. Тие ги отфрлаат ваквите говори како „теории на заговор“, но тука тие се од прва рака. Во 2019 година, според сè уште прочистениот напис „Scientific Americana“, Гејтс му наредил на Технолошкиот институт во Масачусетс да изгради систем за тетоважа со квантна точка за тетовирање на меморирани медицински податоци под кожата на детето. Тетоважата е дизајнирана да биде очигледна апликација за iPhone. Компанијата на Гејтс „Мајкрософт“ патентираше злокобна технологија која користи вградени чипови со сензори кои ќе ја следат активноста на телото и мозокот. Ветува дека ќе ги награди подобните луѓе со плаќање со криптовалути при вршење на доделени активности. Гејтс исто така инвестираше приближно 20 милиони УСД во „МикроЦИПС“, компанија што произведува уреди базирани на чипови, вклучувајќи импланти за контрацепција со безжични прекинувачи за вклучување / исклучување на лекови од страна на медицинските власти.

Во јули 2019 година, неколку месеци пред пандемијата КОВИД, Гејтс купил 3,7 милиони акции на Серцо, воен снабдувач со договори на владата на САД и Велика Британија за откривање и следење на пандемични инфекции и усогласеност со вакцините. За полесно да преминеме во нивното општество за надзор, Гејтс инвестираше 1 милијарда долари во EarthNow, што ветува дека ќе го покрие светот со 5G сателити за видео надзор. EarthNow ќе лансира 500 сателити кои им овозможуваат на владите и големите бизниси да ги пренесуваат во живо скоро сите „агли“ на Земјата, обезбедувајќи инстант видео повратни информации со задоцнување од една секунда. Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс исто така се стекна со 5,3 милиони акции на замокот Краун, кој поседува 5G шпионски антени, вклучувајќи повеќе од 40 000 емитерски кули и 65 000 мали емитери. Направете своја копија од овие слајдови – затоа што моќта на Гејтс да брише непријатни факти се шири секој дигитален ден. Додека го објавивме ова, тие веќе ги отстранија линковите, но повторно ќе ги најдеме и ќе ги ставиме на серверите на порталот Логично.

Извор: logicno