Поранешниот израелски премиер, Ехуд Олмерт (Ehud Olmert), тврди дека продолжувањето со нападите, на Палестинците не им остава друг избор освен востание, додавајќи дека ситуацијата е на работ на колапс.

Во написот што го напиша за израелскиот весник „Маарив“ („Maavriv“), Олмерт (Olmert) вели дека континуираното напаѓање на Палестинците и намерно и прекумерно нанесување штета врз нив ги турка кон востание.

Тој се осврна на моменталната состојба во Ерусалим (Jerusalem), истакнувајќи дека таа е пред колапс и може брзо да ескалира.


„MEMO“

„Dubai-Portal“